Transacties

Wie: More2Safety is een onderneming die bedrijven en organisaties ontzorgt op het gebied van veiligheid, met de focus op beveiliging.

Vraag: Shield Security, een branchegenoot, heeft More2Safety gevraagd om de beveiligingsactiviteiten van Shield Security over te nemen.

Door de overname van de beveiligingsactiviteiten van Shield Security door More2Safety kan er een breder dienstenpakket worden aangeboden en kan door de (strategische) overname de dienstverlening van More2Safety kwalitatief nog sterker worden.

More2Safety heeft ons gevraagd hen bij te staan tijdens het aankooptraject.

Oplossing: Tiger Corporate Finance & Strategy stond More2Safety bij in het onderhandelingsproces en bij het opstellen van de overnamecontracten. De transactie heeft mede dankzij Tiger Corporate Finance & Strategy snel doorgang kunnen vinden. Hierdoor kon More2Safety voor het evenementenseizoen gebruik maken van de overgenomen activa.

Wie:  New Amsterdam Film Company (NEW AMS) is in 2016 ontstaan door een fusie van 3 vooraanstaande creatieve bedrijven in de entertainment & media branche. De voormalige ondernemingen waren afzonderlijk gespecialiseerd in het produceren van zowel korte (advertisement), als lange films. Klanten zijn diverse grote Nederlandse en internationale multinationals en daarnaast zijn er een aantal bekende bioscooptitels uitgebracht, zoals Wolf en Rabat.

Door de fusie is er een samenvoeging ontstaan op het gebied van korte- en lange filmformat en is er een unieke combinatie ontstaan die klanten een nieuw platform biedt op het gebied van advertising en media-entertainment.

Vraag: De ondernemers achter NEW AMS gaven aan dat de rentabiliteit en waarde-toename van de onderneming achterbleven bij de ambities en waardoor de onderneming niet optimaal presteerde. Zij vroegen Tiger Corporate Finance & Strategy om een oplossing voor dit probleem te vinden.

Oplossing: Tiger Corporate Finance & Strategy is gestart d.m.v. het maken van een analyse van NEW AMS. Een van de conclusies hieruit was dat NEW AMS over ruim voldoende creatieve- en salescompetenties beschikt, maar dat de financiële competenties onvoldoende binnen het bedrijf aanwezig waren.

Wij hebben hierop in samenwerking met NEW AMS een profiel opgesteld waaraan een potentiele partij met sterke financiële competenties moet voldoen. Op basis van dit profiel zijn er een aantal geselecteerde investeringsmaatschappijen benaderd die toegevoegde waarde konden bieden aan NEW AMS door scherpe KPI’s te stellen en NEW AMS hier ook op te laten sturen, waardoor de rentabiliteit en de hiermee gepaarde waardecreatie zal toenemen.

Na concrete interesse van een geselecteerde partij heeft Tiger Corporate Finance & Strategy NEW AMS begeleid in het gedeeltelijk verkopen van de aandelen aan de participatiemaatschappij. Hieruit voortkomende liquide middelen werden in het bedrijf geïnvesteerd om verdere groei te realiseren.

 

Wie: Xmas-Events, een snelgroeiende zakelijke dienstverlener op het gebied van verhuur van kerstartikelen. Xmas-Events is een totaalleverancier voor kerstevenementen. Daarnaast worden grote winkelcentra en gebouwen voorzien van decoratie en gevelbekleding.

Vraag: Xmas-Events wilde een forse investering doen in activa om aan de toenemende vraag vanuit de markt te kunnen voldoen.

Oplossing: Tiger Corporate Finance & Strategy heeft een plan opgesteld met de aandeelhouders en op basis hiervan een passende financier gezocht.

Tevens heeft Tiger Corporate Finance & Strategy de huidige portefeuille van leningen doorgelicht en laten herfinancieren, waardoor de financieringskosten substantieel zijn verlaagd.

Xmas-Events kan hierdoor de volgende stap in haar groeifase zetten.

 

Wie: Ganda, een gerenommeerd digitaal creatief bureau uit Amsterdam welke haar klanten voorziet van digitale campagnes.

Vraag: De ondernemers kregen een interessante aanbieding om hun bedrijf te verkopen aan een geïnteresseerde strategische partij. De ondernemers hebben ons gevraagd hen bij te staan tijdens het verkooptraject.

Oplossing: Tiger Corporate Finance & Strategy heeft de DGA’s van Ganda bijgestaan bij de verkoop aan Make some NOISE group. De transactie heeft efficiënt en succesvol kunnen plaatsvinden.

~~~