Waar wij waarde leveren 

Tiger Corporate Finance & Strategy begeleidt ondernemers bij het creëren van meer waarde voor zichzelf en hun onderneming.

Sectorspecialisatie

Tiger Corporate Finance & Strategy onderscheidt zich door zich te focussen op de groothandelssector en techbedrijven.

Door ervaring en netwerk in de sector te combineren levert Tiger Corporate Finance & Strategy toegevoegde waarde voor jou als ondernemer. Of je nu begeleiding wil op het gebied van bedrijfsfinanciering, bedrijfsoverdracht, strategische, operationele- en/of investeringsbeslissingen. Tiger Corporate Finance & Strategy, of een van onze gespecialiseerde partners, kan jou van dienst zijn.

Groothandelssector

Groothandelsbedrijven bevinden zich over het algemeen in het midden van de waardeketen. Vanuit deze keten neemt de concurrentie steeds meer toe: fabrikanten leveren direct aan de eindgebruiker of retailers houden zelf een voorraad aan.

De groothandel moet zich dus herpositioneren om haar functie in de waardeketen veilig te stellen. Op basis van het veranderende consumentengedrag, moet de groothandel haar strategie aanpassen. Bijvoorbeeld met het aanboren van nieuwe markten of het verkorten van de waardeketen door middel van acquisitie.

Tiger Corporate Finance & Strategy kent de uniforme en unieke uitdagingen die dit met zich meebrengt. Wij gaan graag met je in gesprek over mogelijke oplossingen, waarmee je direct al waarde creëert voor jouw bedrijf.

Onze samenwerkingspartners bestaan uit bedrijven die jou o.a. kunnen bijstaan op het gebied van: 

 • HRM
 • (ERP) Software
 • Credit Management
 • Letter of Credits
 • Garanties
 • Internationale handel
 • Bedrijfslocatieadvies

Techsector

Veel techbedrijven, onafhankelijk van de sector waar deze zich in bevindt, kennen dezelfde uitdaging. Een voorbeeld hiervan is de transitie van een ontwikkelorganisatie naar een sales gedreven organisatie. Op dat moment moet het business model onder de loep worden genomen. Bovendien worden er andere competenties gevraagd.

Transities zijn vaak onlosmakelijk verbonden aan een financieringsbehoefte, waarbij de aard van de werkzaamheden een grote rol speelt. Zo heeft bijvoorbeeld een techbedrijf nauwelijks assets, waardoor een traditionele financier het lastig vindt om een (groei)financiering te verstrekken. Financiering via eigen vermogen (Venture Capital) is daarom een veel gebruikte methode om als techbedrijf te groeien.

Tiger Corporate Finance & Strategy kent de weg in het financieringslandschap voor techbedrijven goed. En in onze ambitie om een langlopende relatie met klanten aan te gaan, bereiden we hen zo goed mogelijk voor om een passende financier te vinden.

Techbedrijven die al verder zijn in hun levensfase en waarbij de ondernemer de opgebouwde bedrijfswaarde (gedeeltelijk) wil verzilveren, kunnen wij uitstekend helpen dankzij onze contacten met participatiemaatschappijen en corporate venture afdelingen van multinationals.

Onze samenwerkingspartners bestaan uit bedrijven die jou o.a. kunnen bijstaan op het gebied van: 

 • HRM
 • Salesoptimalisatie
 • Subsidies
 • ICT recht
 • Bedrijfslocatieadvies