Pre-exit of owners buy out

Wanneer je jouw bedrijfswaarde (gedeeltelijk) zeker wilt stellen, dan is een Pre-exit of een Owners buy-out door een participatiemaatschappij of een strategische koper een mogelijke oplossing. Veel traditionele financiers staan niet te springen om een stuk bedrijfswaarde uit te betalen. Participatiemaatschappijen zijn vaak een stuk progressiever en actiever. Zij stappen als aandeelhouder in jouw bedrijf en kunnen met jou samenwerken, waarde toevoegen en naar een gezamenlijke exit toewerken.

Een participatiemaatschappij kent veelal een horizon tussen de 5 en 7 jaar. In deze periode gaan jij en de participatiemaatschappij toewerken naar groei. Als deze groei wordt bewerkstelligt levert jouw bedrijf uiteindelijk meer op dan wanneer je direct het volledige bedrijf zou verkopen. Bij een pre-exit blijf je als ondernemer wel de baas van de onderneming, echter zal de participatiemaatschappij ook een inbreng eisen en zul je belangrijke beslissingen samen moeten nemen. Het is daarom van belang dat je de juiste keuze maakt voor de partij waarmee je samen gaat werken.

Naast participatiemaatschappijen zijn er enkele gespecialiseerde financieringsmaatschappijen die positief staan tegen het verzilveren van in de onderneming vastzittende aandeelhouderswaarde. Tiger Corporate Finance & Strategy heeft de kennis, de kunde en het netwerk om zo extra waarde aan jouw bedrijf toe te voegen.

Jouw voordelen:

  • Veiligstellen vermogen
  • Met een partner werken aan jouw groeiplan
  • Je kunt jezelf als ondernemer vrijspelen om weer te ondernemen i.p.v. te managen
  • Wij hebben het netwerk van participatiemaatschappijen en strategische kopers in jouw branche

Wij staan je graag bij in dit proces en brengen je desgewenst in contact met relevante partijen waarmee je de laatste stap van pre-exit naar een volledige exit, waarbij je als aandeelhouder al je aandelen verkoopt, kunt zetten.

Meer weten?

Bel ons nu op tel: 06 – 22 72 31 80, of stuur ons een e-mail op: info@tigercfs.nl